Login

Register

User Registration
Login Close
---

---
Cumpara CANA Tara Beiusului
Cazare transport anunturi shop
A+ A A-

PANTANO face ANGAJARI

Frima SC PANTANO SRL angajeaza personal cu experienta in front office.

Salar atractiv.

Informatii la sediu sau tel:

Ultima actualizare: Luni, 13 Iunie 2016 17:54

Accesări: 656

Curtea Europeana de Justitie condamna Romania pentru rambursarea nelegala a taxei de poluare

CURTEA EUROPEANA DE JUSTITIE CONDAMNA ROMANIA PENTRU RAMBURSAREA  NELEGALA A TAXEI DE POLUARE

Prin OUG nr. 9 din 2013 Guvernl Romaniei a instituit timbrul de mediu si a stabilit sistemul de rambursare al taxei auto din 2008.

Curtea Europeana de Justitie s-a pronuntat la data de 15 octombrie 2014, in cauza C-331/13, in sensul ca restituirea taxei auto din 2008 contravine dreptului Uniunii Europene iar decizia a fost luata ca urmare a unei intrebari preliminare adresate curtii de catre Tribunalul din Sibiu.

Informare meteo de ploi pentru vestul țării

Meteorologii au transmis o informare de vreme rea pentru partea vestică a țării, care va fi valabilă în intervalul 21 septembrie,ploi ora 10 - 22 septembrie, ora 22.

În intervalul menţionat, vor fi ploi cu caracter temporar pe arii extinse în vestul şi sud-vestul ţării (inclusiv în judeţele Caraş Severin şi Mehedinţi), precum şi în regiunile nordice şi centrale. Cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 35...40 l/mp.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că ploile vor fi mai frecvente şi mai intense luni, 22 septembrie.

tarabeiusului.ro

Ultima actualizare: Sâmbătă, 20 Septembrie 2014 13:29

Accesări: 2780

Percheziții la Primăria Beiuș, dar și la locuința lui Adrian Domocoș

Procurorii DNA Oradea, ofiţeri DGA Bihor şi de la Serviciul Investigare a Fraudelor au descins, miercuri, la sediul Primăriei Beiuş, pentru a treia oară în ultimii doi ani.

Anchetatorii au percheziţionat mai multe birouri, au ridicat contracte de achiziţii publice şi au sigilat mai multe încăperi, potrivit Bihoreanul.

Descinderi au avut loc și la locuințele unor funcționari din primărie, precum și la casa lui Adrian Domocoș.

Aceasta este cea de-a treia percheziție a DNA la Primăria din Beiuș după cele din septembrie 2012 și martie 2013, în cazul acesteia din urmă fiind trimise în judecată 17 persoane printre care actualul primar Adrian Domocoș, fostul primar Nicu Silviu Odobasianu, dar și deputatul Gheorghe Costin. Aceştia au fost trimişi în judecată de DNA pentru presupuse fapte de corupţie, cazul fiind pe rol.

tarabeiusului.ro

Ultima actualizare: Miercuri, 17 Septembrie 2014 15:12

Accesări: 2691

Habitat Beiuș, un nou proiect caritabil: 20 de locuințe în 10 zile

 

Habitat pentru Umanitate Beiuș organizează în perioada 8-19 septembrie 2014 proiectul caritabil „Locuinţe pentru un viitor sigur”, unde 300 de voluntari, de la compania Celestica, vor zidi 20 de locuinţe în 10 zile, în Oradea.

Se vor folosi peste 13.000 de cărămizi cu goluri verticale marca Wienerberger şi 500 saci cu mortar, aşa încât prin mâinile voluntarilor vor 

trece aproape 100.000 kg de materiale de construcţii.

Proiectul „Locuinţe pentru un viitor sigur” se întinde pe o durată de trei ani, casele fiind construite pe terenul pus la dispoziţie de Administraţia Imobiliară Oradea cu voluntari români şi străini sub atenta supraveghere a specialiştilor Habitat. Acestea sunt concepute în sistem multifamilial, duplex şi forplex, aşa încât două sau patru familii împart acelaşi imobil.

În prezent au fost ridicate primele două locuinţe toamna anului trecut tot cu sprijinul voluntarilor de la Celestica. Colaborarea cu Celestica datează din anul 2010 când angajaţii companiei au lucrat la fundaţia unui proiect realizat în parteneriat cu asociaţia Căminul Felix. De atunci an de an, voluntarii „celeşti” au contribuit la construirea a cinci case Habitat în Oradea. Peste 700 de angajaţi au făcut acest lucru posibil, urmând ca in cele doua saptamani care urmeaza încă 300 de voluntari să-şi mobilizeze energiile pentru o nouă provocare, cea mai mare de până acum.

O locuinţă are suprafaţa de 56 m2 şi este compusă din două dormitoare, living, bucătărie şi baie. Ca şi materiale de construcţie se folosesc cărămizi cu goluri verticale, iar nivelul superior va fi din lemn cu pereţi de tip sandwich realizaţi din vată minerala, polistiren, gips carton, OSB şi tencuială nobilă. Toate acestea împreună cu ferestrele termopan oferă o termoizolaţie excelentă, astfel încât locuinţa va fi încălzită cu un cost extrem de scăzut.

La finalul proiectului 30 de familii vor avea o casă sigură, decentă şi sănătoasă. Voluntarii vor fi împartiti pe echipe zilnic si vor începe ziua de lucru cu un instructaj care le va oferi toate informaţiile necesare pentru ca oricare să poată executa lucrările ce vor avea loc pe şantier, prin urmare nu e nevoie de nici un fel de experienţă în domeniul construcţiilor şi se vor găsi activităţi după puterea fiecăruia sub îndrumarea şi supravegherea specialiştilor Habitat. 

tarabeiusului.ro

Ultima actualizare: Duminică, 07 Septembrie 2014 15:04

Accesări: 1767

S-a tăiat ca în codru în Bihor între 2000 și 2012 - VEZI HARTA

Defrisari

. zone defrișate în perioada 2000 - 2012

. zone reîmpădurite în perioada 2000 - 2012

Pădurile din Munții Apuseni sunt printre cele mai afectate de fenomenul defrișării în România, potrivit unei hărți de înaltă rezoluție dezvoltată cu ajutorul Google Earth, care arată cât s-a defrișat din pădurile lumii în perioada 2000 - 2012.

Partea și mai rea este că reîmpăduririle au fost puține, în comparație cu județul Covasna, de exemplu.

Harta o puteți vedea aici: http://earthenginepartners.appspot.com/science-2013-global-forest

tarabeiusului.ro

Ultima actualizare: Vineri, 22 August 2014 20:17

Accesări: 1964

Cauta in site

PANTANO
RECLAMA TA  la tara Beiusului EMF EXTREME WEST COMPUTERS BEIUS STIRI DOI LUPI APUSENI HUNTING GUARDIA SECURITY