Login

Register

User Registration
Login Close
---

---
Cumpara CANA Tara Beiusului
Cazare transport anunturi shop
A+ A A-

Anca Banda a fost reţinută de DNA pentru abuz în serviciu

UPDATE  Judecătoria Oradea a admis cererea procurorilor DNA de arestare preventivă pentru 29 de zile a directoarei Casei de Cultură Beiuş, Anca Banda.

 P5020001Aceasta a fost reţinută, luni,  pentru 24 de ore, de procurorii DNA, sub acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. Marţi a fost prezentată Judecătoriei Oradea cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, cerere care a fost admisă.

Potrivit procurorilor, în perioada iunie –septembrie 2013, inculpata Banda Anca, a reprezentat Asociaţia „OPERA PER SEMPRE”, Fundaţia „Iosif Vulcan și Asociaţia pentru Cultură, Spiritualitate şi Dezvoltare a Relaţiilor Transfrontaliere, fără a avea vreo calitate în cadrul acestora iar pe parcursul derulării mai multor contracte cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor (în calitate de finanțator), a prezentat mai multe documente justificative false cu privire la cheltuieli efectuate în realizarea proiectelor, în vederea justificării sumelor de bani obținute.

Aceasta ar fi adus un prejudiciu Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor în valoare de 102.000 lei.

În aceeași cauză, Judecătoria Oradea a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile a lui Dume Dumitru, director general manager al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, potrivit comunicatului DNA.

 Anca Banda este cunoscută în zona Beiuşului pentru vocea sa de cântăreaţă de muzică populară, dar şi în urma numeroaselor spectacole pe care le-a prezentat sau organizat.

Ultima ieşire publică a avut-o duminică, 1 decembrie, când a prezentat evenimentele din Parcul Central al municipiului Beiuş, dedicate Zilei Naţionale.

 

tarabeiusului.ro

Cauta in site

PANTANO
RECLAMA TA  la tara Beiusului EMF EXTREME WEST COMPUTERS BEIUS STIRI DOI LUPI APUSENI HUNTING GUARDIA SECURITY