Login

Register

User Registration
Login Close
---

---
Cumpara CANA Tara Beiusului
Cazare transport anunturi shop
A+ A A-

Transparenţa Primăriei Beiuş lasă de dorit

Primăria Beiuş neglijează cel mai accesibil instrument prin care cetăţenii pot afla informaţii de interes public – site-ul instituţiei - Declaratie de avere primar Beiuswww.primariabeius.ro.

Unele rubrici nu au nici o postare, cum ar fi „Rapoarte de activitate anuală”, iar altele nu au fost actualizate de mai bine de 2 ani. De exemplu, declaraţia de avere a primarului municipiului Beiuş, Adrian Domocoş, nu a fost actualizată din 2011, iar administratorul site-ului face şi o eroare la această rubrică: îl include pe primar în rândul funcţionarilor publici.

În plus, declaraţiile de avere a membrilor consiliului local actual nu au fost postate, pe site regăsindu-se doar declaraţiile de avere ale foştilor consilieri. Totodată, potrivit site-ului primariabeius.ro, în acest moment nu se află în dezbatere nici un proiect de hotărâre, iar despre declaraţiile de avere ale funcţionarilor publici nici nu poate fi vorba.

Culmea ironiei face că pe site-ul Primăriei Beiuş este precizată legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public. Potrivit legii 544/2001, capitolul II, secţiunea 1, Art.3 „Asigurarea de către autorităţile şi institutiile publice a accesului la 

Declaratii de avere consiliul local Beiusinformatiile de interes public se face din oficiu sau la cerere, prin intermediul compartimentului pentru relatii publice sau al persoanei desemnate in acest scop.”

Totodată, Art. 5 menţionează „Fiecare autoritate sau institutie publica are obligatia sa comunice din oficiu urmatoarele informatii de interes public: a) actele normative care reglementeaza organizarea si functionarea autoritatii sau institutiei publice; b) structura organizatorica, atributiile departamentelor, programul de functionare, programul de audiente al autoritatii sau institutiei publice; c) numele si prenumele persoanelor din conducerea autoritatii sau a institutiei publice si ale functionarului responsabil cu difuzarea informatiilor publice; d) coordonatele de contact ale autoritatii sau institutiei publice, respectiv: denumirea, sediul, numerele de telefon, fax, adresa de e-mail si adresa paginii de Internet; e) sursele financiare, bugetul si bilantul contabil; f) programele si strategiile proprii; g) lista cuprinzand documentele de interes public; h) lista cuprinzand categoriile de documente produse si/sau gestionate, potrivit legii; i) modalitatile de contestare a deciziei autoritatii sau a institutiei publice in situatia in care persoana se considera vatamata in privinta dreptului de acces la informatiile de interes public solicitate.

Probleme sunt şi în ceea ce priveşte cererile cetăţenilor. Departamentul de comunicare din cadrul primăriei Beiuş nu a răspuns mail-ului trimis de tarabeiusului.ro în data de 1 decembrie 2013 nici până astăzi. 

Cerere Primaria Beius

Alexandru Laslău

tarabeiusului.ro

Cauta in site

PANTANO
RECLAMA TA  la tara Beiusului EMF EXTREME WEST COMPUTERS BEIUS STIRI DOI LUPI APUSENI HUNTING GUARDIA SECURITY