Login

Register

User Registration
Login Close
---

---
Cumpara CANA Tara Beiusului
Cazare transport anunturi shop
A+ A A-

Comuna Rabagani

Comuna Rabagani este asezata in partea de Nord-Vest a Romaniei, in cadrul judetului Bihor in partea de Sud-Est situata pe DN76 la distanta de 48 km de municipiul Oradea.

Teritoriu

Comuna Rabagani se intinde pe o suprafata de 3540 ha, respectiv 35,4 km patrati.

Istoric

SatulRabagani este atestat documentar din anul 1552, atestare ce apare pentru prima data in documentul intitulat "Descrierea portiilor" intocmit la Ordinul Curtii Imperiale din Viena sub denumirea de "ROBAGHFALVA ET LAZUR", iar in anul 1692 apare sub denumirea de "RABAGANI".

Populatie

Comuna Rabagani are o populatie de 2.298 locuitori, din care pe sate: Rabagani 647 locuitori, Albesti 334 locuitori, Bratesti 149 locuitori, Saucani 547 locuitori, Saliste de Pomezeu 154 locuitori si Varaseni 467 locuitori. In localitatile comunei locuiesc predominant romani si 182 persoane de etnie roma. Religia predominanta este cea ortodoxa, urmata de cea greco-catolica, baptista si penticostala.

Relief

Comuna este localizata in depresiunea Holodului. Aceasta depresiune este drenata pe paraul Holod(Vida) si afluentii acestuia si vaile si paraiele afluente pe partea dreapta a paraului Dragotenilor.

Clima

Este temperat-continentala cu mici influente mediteraneene, temperatura medie anuala este de +9 grade Celsius iar valoarea precipitatiilor medii anuale se ridica la 800 mm.

Cauta in site

PANTANO
RECLAMA TA  la tara Beiusului EMF EXTREME WEST COMPUTERS BEIUS STIRI DOI LUPI APUSENI HUNTING GUARDIA SECURITY