Login

Register

User Registration
Login Close
---

---
Cumpara CANA Tara Beiusului
Cazare transport anunturi shop
A+ A A-

Comuna Rieni

Comuna Rieni este situata în partea de sud-est a judetului Bihor, la o distanta de 73 km de Oradea. Suprafata totala a comunei este de 6.711 ha, din care 40% este ses, 40% deal, 10% podis si 10% munte.

Ca unitate administrativ-teritoriala, comuna este formatadin urmatoarele sate: Rieni, care este resedinta comunei, Petrileni, Ghighiseni, Sudrigiu, Valea de Jos si Cucuceni.

Clima

Teritoriul comunei are o pozitie climatica de adapost, fapt care rezulta din toate datele elementare climatice. Temperatura medie anuala este de 100 C. În luna ianuarie temperatura medie este de -20 C, iar temperatura medie a lunii iulie are valoarea de 17-180 C. Desi se face o deosebire între zona depresionara si cea muntoasa, în ultima zona valoarea temperaturii scade doar cu 10-20 C, fata de prima. Cantitatea de precipitatii este 700-800 mm/an, fiind aduse de vânturile vestice.

Hidrografia

Apele de pe teritoriul comunei apartin bazinului hidrografic superior al Crisului Negru. Unul din afluentii de dreapta ai Crisului Negru, este Valea Craiasa, care strabate comuna în partea nord.

Vegetatia

Flora forestiera este constituita din specii precum: fagul si gorunul, la care se adauga carpenul si frasinul. Dealurile piemontane sunt ocupate de paduri de gorun, care cuprind si arbusti ca: paducelul, sângerul, si cornul.

În partile mai joase ale dealurilor apar paduri de cer, gârnita cu asociatii de firuta de fânete si paius .

Populatia

Comuna Rieni însumeaza în prezent aproximativ 3.400 de locuitori.

Cauta in site

PANTANO
RECLAMA TA  la tara Beiusului EMF EXTREME WEST COMPUTERS BEIUS STIRI DOI LUPI APUSENI HUNTING GUARDIA SECURITY