Login

Register

User Registration
Login Close
---

---
Cumpara CANA Tara Beiusului
Cazare transport anunturi shop
A+ A A-

Valea Gârda Seaca

Izvoraste din Sesul Gârzii, un platou carstic tipic, având o lungime de peste 20 km. În aval de primul izvor (Gura Apei) râul traverseaza o prima zona de calcare, unde formeaza chei adânci si câteva mici pesteri. În a doua bara de calcare pe care o traverseaza Gârda formeaza alte chei strâmte si adânci, primind mici afluenti (Apa din Piatra, Coliba Ghiobului) pentru a se pierde apoi în Pestera Coiba Mica. Pâna în acest punct, valea poarta numele de Gârdisoara.

 

Ultima actualizare: Miercuri, 04 August 2010 16:56

Accesări: 4002

Citește mai departe:Valea Gârda Seaca

Pestera Ghetarul de la Scarisoara

Se gaseste la o altitudine de 1165 m, la marginea platoului carstic Scarisoara. Lungimea totala a pesterii este de 720 m, ea având o adâncime de 105 m. Accesul se face printr-un aven de 48 de metri adâncime si 60 de metri în diametru.

Ultima actualizare: Marți, 03 August 2010 17:56

Accesări: 3910

Citește mai departe:Pestera Ghetarul de la Scarisoara

Culmea Cârligate

Situata în partea de nord-vest a Padisului, culmea ofera pentru turisti un interes deosebit datorita largilor privelisti pe care le deschide atât asupra Padisului, cât si asupra unei mari parti a Muntilor Apuseni. Culmea este formata din vârful Cârligate (1.694 m) si se continua spre vest cu Vârful Cornu Muntilor (1.652m) si Coasta Braiesei, iar spre est cu Saua Cumpanatelul.

Ultima actualizare: Marți, 03 August 2010 17:56

Accesări: 4216

Citește mai departe:Culmea Cârligate

Valea Ordâncusa

Izvorând de sub Vf. Clujului, valea strabate la început o zona anonima, pentru ca apoi sa sculpteze unele din cele mai impresionante chei din Apuseni, dezvoltate pe 4 km lungime. Peretii deosebit de abrupti si foarte înalti (200 m) se apropie în unele sectoare la mai putin de 5 m, soseaua cu greu gasindu-si loc printre acestia. Numarul pesterilor trece de 50. Principalul afluent al Ordâncusei este Pârâul Ghetarului, care îsi are obârsia în Fântâna de la Iapa si care dreneaza compartimentul nord-estic al Platoului Ghetari – Ocoale.

 

Ultima actualizare: Marți, 03 August 2010 17:56

Accesări: 3738

Citește mai departe:Valea Ordâncusa

Valea Sighistelului

Desi întreaga vale nu masoara decât 9 km., aproape jumatate dintre acestia îi strabate printre pereti verticali care transforma sectorul sau inferior într-un canion. Bazinul Sighistelului adaposteste peste 200 de pesteri pe numai 10 km2, fiind arealul cu cel mai mare potential de endocarstificare din tara. Dintre cele mai cunoscute pesteri din Vl.

Ultima actualizare: Marți, 03 August 2010 17:57

Accesări: 4182

Citește mai departe:Valea Sighistelului

Cauta in site

PANTANO
RECLAMA TA  la tara Beiusului EMF EXTREME WEST COMPUTERS BEIUS STIRI DOI LUPI APUSENI HUNTING GUARDIA SECURITY